Med fem skuespillere og to musikere på scenen fortæller musikforestillingen ”Frøken Jensens Kogebog” historien om, hvordan en forældreløs pige fra Randers arbejder sig op og bliver en populær madskribent og ambitiøs forretningskvinde. Samtidig holder hun hus for den bedsteborgerlige Mechior-familie, hvor hun udvikler et livslangt venskab med husets herre og bliver bonusmor for hjemmets fem musikalske børn. Med Frøken Jensens kærlighed og økonomiske støtte i ryggen, ender bonussønnen, Lauritz, som verdenskendt operastjerne.

Frøken Jensens kogebog er stadig i dag den bedst sælgende kogebog nogensinde i Danmark. Men de færreste kender kvinden bag bestselleren: Kristine Marie Jensen – en forældreløs pige fra Randers, der bliver husholderske for den meget musikalske Melchior-familie i deres bedsteborgerlige hjem i København K.

I det hele taget er Frøken Jensen ikke en almindelig husholderske, for hun opfinder og forbedrer opskrifter, der er både moderne, opfindsomme og økonomisk træfsikre. Og da hendes kogebog udkommer i 1901 ændrer den hendes liv og hendes sociale status. Hun bliver berømt, alle taler om kogebogen og kvinden bag. Hun udgiver flere kogebøger og begynder at skrive opskrifter til et lille ukendt ugeblad, der hurtigt bliver Danmarks største blad under navnet ”Hjemmet”.

Kogebogen er hendes løftestang til en karriere som succesfuld forretningskvinde, der tjener godt på fødevarereklamer og ikke går af vejen for at reklamere for produkter i sine opskrifter, som en ekstra indtjening.  Hun ender med at forsørge den familie, der engang havde ansat hende. Magtbalancen skifter, ikke bare i samfundet, men også indenfor hjemmets mure. Men kærligheden og venskabet går på tværs af alle skel; både de sociale og de biologiske.    

Køb billetter før alle andre!

Vi giver modtagere af vores nyhedsbrev et forspring, når vi sætter billetterne i salg. Tilmeld dig vores nyhedsbrev allerede nu, og få tilsendt en kode til at købe billetter i presale.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV HER

Frøken Jensens Kogebog har premiere 29. august 2024.

Medvirkende: Bodil Jørgensen m.fl.

Instruktør: Martin Lyngbo
Dramatiker: Maj Rørbæk Damgaard  

Foto: Emilia Therese