2. og 3. klasserne skal i denne sæson se årets store juleforestilling. Den har ikke meget med nisser og juletræer at gøre, men alligevel har den nogle helt centrale temaer tilfælles med højtiden.

“Mio, min Mio” er Astrid Lindgrens evigtgyldige fortælling om sorg, venskab, ensomhed og kærlighed. Det er historien om Bo, der forlader sine plejeforældre og rejser gennem dag og nat og finder sin rigtige far: Kongen i Landet i det Fjerne. Her er Bo ikke længere Bo, men prins Mio, som får en vigtig mission – han skal redde landets børn fra den onde ridder Kato, som har forvandlet dem til forheksede fugle.

Ingen fortæller er vel så betydningsfuld som Lindgren med hendes dybe indlevelse og store respekt for barnets vilkår og livsproblematikker. Selv i Landet i det Fjerne findes der ondskab, som ikke kan undsiges – men den kan bekæmpes, hvis man har mod og en ven at følges med.

Varighed: 70 minutter

Forestillingen er produceret af Teatret Zeppelin i samarbejde med Randers Teater.

Medvirkende: Joakim Jarl Sejergaard, Anton Hjort Nielsen, Mie Brandt, Emilie Rasmussen. Instruktør: Amanda Linnea Ginman. Scenograf: Aleksandra Laura Lewon. Kongens stemme: Nis Bank-Mikkelsen. Lysdesigner: Martin Danielsen, Lyddesign: Rasmus Christner Månsson. Dukkedesigner: Lauréline Gormsen Démonet. Dukkemager og produktionsassistent: Maja Linde Christensen. Kostumier og parykmager: Camilla Lind. Manuskript: Astrid Lindgren. Oversætter: Mie Brandt, Bearbejdelse: Amanda Linnea Ginman og Mie Brandt. Forlag: Nordiska Strakosch Teaterförlaget APS. Rettighedshaver: The Astrid Lindgren Company.

Foto: Zuhal Kocan (Fra opsætningen på Teatret Zeppelin i 2020 – cast ændret i 2021)

Se mere på Teatret Zeppelins hjemmeside

Forestillingen er en del af En Til Alle ordningen i sæson 21-22 og skal ses af 2. og 3. klasser.

HENT UNDERVISNINGSMATERIALE

OBS: Spillested Randers Teater (flyttet fra Arena Randers)

Spilletider:

29. og 30. nov kl. 9 og 11
1. 6. 7. og 8. dec kl. 9 og kl. 11

De enkelte datoer bookes centralt, og skolerne vil efterfølgende få besked om, hvornår de enkelte klasser skal i teatret.

Forestilling er åben for almindeligt publikum. Kontakt teatret på post@rt.dk for billetter.