Rekordsæson!

Vi glæder os til at byde velkommen til den kommende sæson, der bliver vores første som Randers Teater. Vi skyder det hele i gang til august med Niels Olsen og showet “Det kan kun gå galt”. Her vil den erfarne skuespiller sammen med sin kapelmester præsentere et udpluk af de mange sjove numre, han gennem tiden har skrevet til blandt andet revyer og Ørkenens Sønner.

Det er også Niels Olsen, der står bag manuskriptet til den kommende vinterkabaret “Tilfældigvis forbi” med Rugsted og Kreutzfeldt-musik.

Men det bliver langt fra det eneste højdepunkt. Sæsonen bliver den største i vores historie med ikke mindre end 30 forskellige voksenforestillinger og 10 forskellige for børn og deres familier.

Det kan du læse mere om, når vores sæsonprogram udkommer den 27. maj. Det bliver omdelt med Randers Onsdag og kan hentes på teatret i en udendørs brochure-holder og i vores billetsalg, når vi igen kan åbne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt.

Vi åbner billetsalget 29. maj kl. 10.00. Sædvanen tro åbner vi teatret denne dag, men vi tager selvfølgelig en lang række forholdsregler, så det er trygt for alle. Man kan naturligvis også købe billetter på nettet.

Nyt navn – mere teater

Randers EgnsTeater er blevet til Randers Teater. På papiret allerede fra 1. januar 2020, men i praksis først i forbindelse med teatersæson 2020/2021. Det vil sige, når vi præsenterer det kommende sæsonprogram. Det nye navn kommer af, at vi har skiftet status fra at være et klassisk egnsteater til at komme på finansloven som et §5 teater – og det betyder, at vi er blevet en helt ny form for teater med en forankring både i det lokale, det regionale og det nationale.

Det formuleres på følgende måde i bekendtgørelsen: Randers Teater er et teater med særligt ansvar for at producere og præsentere professionel scenekunst
for børn og voksne, samt styrke og udvikle talentarbejdet og interessen for scenekunst. Randers teater har et særligt ansvar for at disse opgaver rækker ud regionalt og på tværs af flere kommuner.

Randers EgnsTeater blev etableret i år 2000 som egnsteater for Randers Kommune og nåede at blive et af landet største egnsteatre med fire sale og en produktion på 3-5 professionelle teaterforestillinger årligt. Der produceres primært teater for børn og unge, men også for voksne i form af den årlige vinterkabaret, der både spiller på teatret og sendes på turné til forsamlingshuse i oplandet.

700 forestillinger


Hvert år afvikles der flere end 700 forestillinger, som enten er produceret af eller indkøbt af Randers Teater. Mange af dem er egne forestillinger, der både spiller på teatret og på turne i ind og udland, men teatret arrangerer også i hver sæson en lang række gæstespil fra de bedste teatre i landet, så publikummet i Randers og omegn præsenteres for et bredt scenekunstnerisk udvalg af højeste kvalitet. Randers Teaters produktioner spiller turnéforestillinger over hele landet, hvor de er købt til opførelse på skoler, institutioner og for teaterforeninger. Desuden er der skabt en fast tradition med Forsamlingshusturnéen, hvor den årlige vinterkabaret tager rundt til omkring 20 forsamlinghuse i området uden for Randers by. De seneste år har forsamlingshusturnéen været støttet af Elro Fonden.