Nyt navn – mere teater

Randers Teater blev etableret i år 2000 (dengang Randers EgnsTeater) som egnsteater for Randers Kommune og var et af landet største egnsteatre med fire sale og en produktion på 3-5 professionelle teaterforestillinger årligt. Der produceres primært teater for børn og unge, men også for voksne i form af den årlige vinterforestilling, der både spiller på teatret og sendes på turné til forsamlingshuse i oplandet.

Pr 1. januar 2020 skiftede vi status fra at være et klassisk egnsteater til at komme på finansloven som et §5 teater – og det betyder, at vi er blevet en helt ny form for teater med en forankring både i det lokale, det regionale og det nationale.

Det formuleres på følgende måde i bekendtgørelsen: Randers Teater er et teater med særligt ansvar for at producere og præsentere professionel scenekunst for børn og voksne, samt styrke og udvikle talentarbejdet og interessen for scenekunst. Randers teater har et særligt ansvar for at disse opgaver rækker ud regionalt og på tværs af flere kommuner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste nyt.

700 forestillinger


Hvert år afvikles der flere end 700 forestillinger, som enten er produceret af eller indkøbt af Randers Teater. Mange af dem er egne forestillinger, der både spiller på teatret og på turne i ind og udland, men teatret arrangerer også i hver sæson en lang række gæstespil fra de bedste teatre i landet, så publikummet i Randers og omegn præsenteres for et bredt scenekunstnerisk udvalg af højeste kvalitet. Randers Teaters produktioner spiller turnéforestillinger over hele landet, hvor de er købt til opførelse på skoler, institutioner og for teaterforeninger. Desuden er der skabt en fast tradition med Forsamlingshusturnéen, hvor den årlige vinterkabaret tager rundt til omkring 20 forsamlinghuse i området uden for Randers by. De seneste år har forsamlingshusturnéen været støttet af Elro Fonden.