• Kategori
 • Varighed
  75 minutter
 • Sal
  Energi Salen
 • Aldersgrænse
  Fra 15 år
 • Producent
  Teater V og Vendsyssel Teater
 • Billetpriser
  90 - 170 kr.
Køb billet Tilkøb

Afbrudt samliv

Carsten og Marianne har været sammen i 45 år. De har båret hinanden gennem livet og fyldt det med gode minder, børn, børnebørn, sang og musik. 

Men da Marianne bliver ramt af Alzheimers, tager deres liv en drejning. Særligt Carsten må navigere i den ukendte – og til tider absurde – adfærdsændring, som følger med sygdommen, der langsomt forandrer hans kone.

Han forsøger ihærdigt at kæmpe imod afmagten og holde fast i deres kærlighed – men er det overhovedet muligt at bevare det gamle, når den ene part gradvist forsvinder dag for dag? Og hvordan accepterer man, at intet længere er, som det var?

Om tilblivelsen af “Afbrudt samliv”:

I januar 2022 afholdt Vendsyssel Teater og Teater V dramatikerkonkurrencen Dramatisk Debut 2022 for debuterende dramatikere. Tre ud af i alt 40 indsendte tekster blev præsenteret for publikum i en stor finale-reading. Vinderen blev skuespiller Henriette Katrine Lund, som både fik tildelt publikumsprisen og juryens førsteplads med sit skuespil Afbrudt samliv. Det var blandt andet hendes evne til at gå tæt på et dystert emne, og samtidigt skildre det med humor og håb, der sikrede hende førstepræmien samt en professionel opførelse af manuskriptet på begge teatre.

MULIGHED FOR LOUNGE-LÆKKERIER

Medvirkende: Lisbeth Gajhede, Jørgen Bing, Christopher Læssø
Dramatiker: Henriette Katrine Lund
Instruktør: Kim Bjarke
Scenograf: Rikke Juellund
Video: Morten Just
Lysdesigner: Jacobe Suissa Olsen