• Kategori
 • Varighed
  90 minutter
 • Sal
  Energi Sal, Randers Teater
 • Aldersgrænse
  Fra 15 år
 • Producent
  Teatergrad
 • Billetpriser
  75 - 150 kr.
Køb billet Tilkøb

Antigone 2030

På anklagebænken i årets vigtigste retssag sidder Antigone anklaget for at gå imod sin kommende svigerfar Kong Kreons jordiske love. Alle hendes handlinger har været affødt af hendes stærke moralske kodeks. Men hvad er rigtigt, og hvad er forkert, og kan Antigone forvente en retfærdig dom for sin brøde?

Med Sofokles’ 2500 år gamle tragedie som forlæg tager Teatergrad publikum med ind i en nær fremtid, hvor intet er, som det plejer.

Demokratier er styrtet i grus, jordens ressourcer er næsten brugt op, og man taler ikke længere om at redde klimaet, for det er allerede for sent. I centrum af denne nye virkelighed forsøger Antigone at navigere imellem samfundets nye normer og sin egen moralske overbevisning. Det er en evigt aktuel konflikt mellem de love, der opretholder samfundsordenen, og menneskets egne etiske værdier.

Vi lægger ansvaret for Antigones skæbne i publikums hænder. Retssagen føres med kong Kreon som den dømmende myndighed flankeret af publikum som nævninge. Sagens kendsgerninger lægges frit frem for tilhørerne, og Antigones skæbne er først forseglet i det øjeblik, retssagen er ovre, og dommen fældet. Intet er givet på forhånd.

OBS: Denne forestilling har fået nyt spillested!
Da ombygningen af teatret er blevet forsinket, spiller den på Randers Teater.

Medvirkende: Lucia Vinde Dirchsen, Rolf Hansen, Ulver Skuli Abildgaard
Instruktør: Pelle Nordhøj Kann
Dramatiker: Andreas Garfield med afsæt i Sofokles’ tragedie
Scenograf: Lea Burrows
Komponist: Marie Louise von Bülow
Kreativ producent Christine Worre Kann
Idé og koncept Teatergrad