• Kategori
 • Varighed
  60 minutter
 • Sal
  Energi Sal
 • Aldersgrænse
  Voksne
 • Producent
  Teaterforeningen Katusha
 • Billetpriser
  75 - 150 kr.
Køb billet Køb buffet

Krigen har ikke et kvindeligt ansigt

”Jeg er kommet helt fra Krim, jeg ringer fra banegården…. Jeg vil gerne fortælle Dem om min krig.”

Sådan begynder ”Krigen har ikke et kvindeligt ansigt”, der er baseret på romanen af samme navn af den nobelpristildelte, russiske forfatter Svetlana Aleksijevitj.

Den handler om nogle af de ca. 1 million unge russiske kvinder, der meldte sig til Den Røde Hær under 2. Verdenskrig og kæmpede for fædrelandet på lige fod med mændene. Som snigskytter, sanitetssoldater, læger, piloter og partisaner. Oplevelserne, de overlevende kvinder bringer med hjem, er rystende og grusomme, men de fortier dem. Først 40 år efter krigens afslutning fortæller kvinderne deres historier til journalisten Svetlana Aleksijevitj med eftertankens poesi og humor.

Et stykke bestående af billedkunst, musik og én skuespiller på scenen samt af 17 af dansk teaters ældre kvinders stemmer.

 

Medvirkende: Pia Rosenbaum

Skuespillerstemmer: Lisbet Dahl, Benedikte Hansen, Sonja Oppenhagen, Birgitte Raaberg, Bodil Sangill, Hanne Uldal, Merete Voldstedlund, Lisbeth Gajhede, Inge-Sofie Skovbo, Lotte Olsen, Anne-Lise Gabold, Birgit Sadolin, Marie-Louise Coninck, Malene Schwartz, Ulla Henningsen, Hanne Jørna, Lane Lind

Producent, ide og koncept: Kolding & Rosenbaum

Instruktion: Pia Rosenbaum

Scenografi: Thomas Kolding

Lyd og videodesign: David Matchovsky

Grafisk design: Cecilie Kolding