• Kategori
 • Varighed
  70 minutter
 • Sal
  Energi salen
 • Aldersgrænse
  Fra 15 år
 • Producent
  Holstebro Dansekompagni
 • Billetpriser
  90 - 170 kr.
Køb billet Tilkøb

Mit stille hjem

Et øjebliksbillede af en nutidig såvel som historisk krigstilstand skabt gennem dansen i et unikt samarbejde med tre ukrainske dansere og kvindelige dansere fra Holstebro Dansekompagni.

En forestilling hvor afmagt, sorg og uvished uundgåeligt er til stede, men samtidig det ukuelige mod og den styrke, der ligger i kvinden og i det kvindelige fællesskab – både det nære og det fjerne på tværs af globale grænser og generationer. En poetisk, rørende og kraftfuld danseprotest mod ydre magter, der på trods af deres grusomheder ikke kan hindre disse kvinder i at gå på scenen og danse.

MULIGHED FOR TILKØB AF LOUNGE-LÆKKERIER

”De unge kvinder kastede sig ud i dansen som kæmpende amazoner, men samtidig med en sårbarhed, der gik gennem marv og ben.”
Monna Dithmer

”Hvad jeg end gør, kan jeg ikke glemme de tre ukrainske kvinder i danseforestillingen Mit stille hjem… Disse ukrainske kvinder danser tydeligvis med samme stædighed, som deres mænd kæmper i krigen. Samtidig stråler en blid sorg så oprigtigt ud af danserne, at tårerne triller ned ad kinderne på tilskueren. Suk, hvor er det smukt.”
Anne Middelboe-Christensen

Medvirkende: Kateryna Kuznetsova, Yekateryna Bysheva, Oleksandra Maksimchuk, Marie Brolin-Tani og dansere fra Holstebro Dansekompagni

Instruktør og koreograf: David C. Price

Koreografisk assistance: Paulina Šmatláková

Komponist og lyddesigner: Søren Vestergaard

Kostumedesigner: Åsa Gjerstad

Lysdesigner: Kim Glud

Dramaturg: Rikke Frigast Hansen