• Kategori
 • Varighed
  75 minutter
 • Sal
  Energi Sal
 • Aldersgrænse
  Fra 15 år
 • Producent
  Teatergrad
 • Billetpriser
  90 - 170 kr.
Køb billet Tilkøb

Oh, Josephine

Den amerikanskfødte franske sanger og danser Josephine Baker blæste til kulturkamp i 1920’erne, og vi rammes stadig af vinden i dag. Parallellerne mellem 1920’erne og vores samtid i 2020’erne er tydelige. Retorikken har måske nok ændret sig, men grundlæggende står vi som samfund over for mange af de samme udfordringer: efterdønningerne fra en dødelig epidemi, økonomisk ustabilitet, nationalstaternes genkomst, spirende nationalisme, heftige race-diskussioner, stigende flygtningestrømme og ikke mindst udsigt til en potentiel ny verdenskrig på europæisk jord.

”Oh, Josephine” er et flot og sprudlende musikdramatisk portræt af et Danmark midt i en brydningstid, hvor vores nationale grundværdier udfordres.

Med en blanding af nykomponeret jazz og tidens ikoniske musik følger forestillingen konsekvenserne af Josephine Bakers besøg i København. Hendes koncerter, venskaber og dybe konfrontationer med den danske kulturelite.

Vi følger i Bakers musikalske spor og portrætterer de trykbølger, hun sætter i kraft af sin hudfarve, køn og optræden på de danske varietéscener.

MULIGHED FOR TILKØB AF LOUNGE-LÆKKERIER

Medvirkende: Malaika Berenth Mosendana, Rolf Hansen, Louise Kirsten Skov, Marie Louise von Bülow

Komponist: Marie Louise von Bülow

Instruktør: Pelle Nordhøj Kann

Dramatiker: Thomas Markmann

Scenograf: Mona Møller Schmidt

Kreativ producent: Christine Worre Kann