• Kategori
 • Varighed
  120 minutter med pause
 • Sal
  Energi Salen
 • Aldersgrænse
  Fra 15 år
 • Producent
  Teaterrum og Team Teatret
 • Billetpriser
  90 - 170 kr.
Køb billet Tilkøb

Ophav

Jørgen har ført firmaet Böllugaze frem til en position som europæisk markedsleder inden for steril gazeproduktion. Han har perfektioneret produktionen, der bygger på bedstefarens patent. Jørgen er virksomheden, han er konge i byen, ja, i hele kommunen. Så firmaet går fint, men hvordan med familien?

Sønnen Michael står til at overtage ledelsen af virksomheden, men Jørgen har ingen tillid til ham. Storesøsteren Birgitte med sin vanvittige hund, Tarzan, der ifølge hende er klogere end de fleste mennesker, kan ingen rigtig holde ud at være sammen med i længden. Og hvad med den venstreorienterede efternøler Katrine. Hvorfor tilbringer hun pludselig mere og mere tid med faren og hjælper ham med firmaet?

”Ophav” er en tragisk komedie om at være fanget i familiens spind og i gamle fortællinger og selvbedrag. Det er også en fabel om frihed, om at have modet til at skære al løgn og forstillelse væk for at komme fri og genopdage dem, man dybest set elsker. En tåkrummende komedie for alle, der kender til det at have en familie med alle de forstemmende og pinagtige situationer, der følger med.

En sort komedie om at blive fri.

MULIGHED FOR LOUNGE-LÆKKERIER

Medvirkende: Victor Marcussen, Anna Ur Konoy, Line Kjær, Lars Dammark

Instruktør: Kamilla Bach Mortensen

Dramatiker: Lars Dammark

Scenograf: Claus Helbo

Dramaturg: Dorthe Bebe og Anne Majgård Basse

Komponist og lyddesigner: Ditte Rønn Poulsen

Lysdesigner: Søren Lydersen

Kostumedesigner: Elsebeth Hede Jensen

Produktion, teknik og byg: Andreas Carlsen