• Kategori
 • Varighed
  105 minutter inkl pause
 • Sal
  Energi Sal, Randers Teater
 • Aldersgrænse
  Fra 15 år
 • Producent
  Den ny opera og den fynske opera
 • Billetpriser
  75 - 150 kr.
Køb billet Tilkøb

Souvenir

En hjerteskingrende komedie om Florence Foster Jenkins

Florence Foster Jenkins (1868-1944) er intet mindre end en legende i musikhistorien – en selvbestaltet og komplet tonedøv operasangerinde, som opnåede varig berømmelse på netop sin talentløshed. Folk tilbad hende og jublede, samtidig med, de puttede lommetørklædet i munden for ikke at skrige af grin.

Florence Foster Jenkins engagerede den unge koncertpianist Cosmé McMoon (1901-1980) til at akkompagnere sig. Det blev mødet mellem den talentløse sangerinde og den kompetente pianist, som ikke kunne sige nej til den vellønnede tjans. Både McMoon og vi som publikum får undervejs i forestillingen respekt for denne ildsjæl, fantast og diva af en kvinde, som formår at udleve sin ugengældte kærlighed til kunsten med menneskelighed, storhed og et sjat herligt vanvid.

Den operauddannede Lisbeth Kjærulff vil gøre sig umage for at synge sit værste, mens pianist Jacob Beck og alle andre får ørerne på komedie.

Dette både hylende morsomme og oprigtigt rørende stykke fra 2004 af Stephen Temperley har spillet med stor succes og vundet priser i det meste af verden. Og interessen for Madame Florence er kun vokset, efter Meryl Streep portrætterede hende på film i 2016. Der bliver latter, en tåre i øjenkrogen og den mest falske musik, man nogensinde får at høre.

OBS: Denne forestilling har fået nyt spillested!
Da ombygningen af teatret er blevet forsinket, spiller den på Randers Teater.
Kunder med billetter, der indeholder forkerte oplysninger, har fået direkte besked.

Der er mulighed for tilkøb af spisning til denne forestilling.

Medvirkende: Lisbeth Kjærulff, Jacob Beck
Dramatiker: Stephen Temperley
Instruktør: Jan Hertz