• Kategori
 • Varighed
  110 minutter med pause
 • Sal
  Energi Sal
 • Aldersgrænse
  Voksen
 • Producent
  Randers Teater
 • Billetpriser
  75 - 150 kr.
Køb billet Tilkøb

Sven fra Randers

Kunstneren Sven Dalsgaard ligger syg og gammel på hospitalet i Randers. Han tegner og maler stadig, så godt han kan, når han ikke ruskes rundt af hosteanfald eller driver over i bevidstløshed. Væsentlige scener, kunstværker og de vigtigste mennesker fra hans lange liv optræder i drømmesyn, mens hans indre tvilling konstant og meget korporligt blander sig og sætter spørgsmålstegn ved det hele. Store emner som kærlighed, kunst, Gud og selve meningen med livet udfolder sig i en blanding af erindringer og abstraktioner. Og mentalt er han ved at gøre sig klar til den ultimative happening: døden.

Forestillingen om Sven Dalsgaard er ikke en biografisk gennemgang af hans liv, men en dramatisk og visuel flot teaterforestilling om de livstemaer, der kendetegnede tilværelsen for en af landets mest betydningsfulde billedkunstnere. Storhedsvanvid og ukuelig tro på egne evner og vigtighed som kunstner afløses i næste nu af fortrydelse og smerte over ikke at slå til som menneske. For hvordan står man uden for det hele som iagttagende og provokerende kunstner, mens man samtidig mærker længslen efter at være en del af de andre og passe ind? Hvordan elsker man et andet menneske, når man er rædselsslagen for at miste? Og betyder det overhovedet noget at lykkes som kunstner, hvis man er en fiasko som menneske?

”Sven fra Randers” er et nyskabende og storslået musikalsk drama med fem skuespillere samt live-musik og et kor på scenen. Med humor og inderlighed dykkes ned i fortællingerne om Sven Dalsgaard, og både store tableauer og små intime scener giver os et indblik i et enestående kunstnerliv. En stærk visuel oplevelse, hvor publikum sidder midt i Sven Dalsgaards billedunivers.

Medvirkende: Klaus T. Søndergaard, Holger Østergaard, Lisbeth Knopper, Christina Elisabeth Mørkøre, Jesper Riefensthal, Randers Teater Kor
Instruktør: Moqi Simon Trolin
Dramatiker: Jesper Bræstrup Karlsen
Komponist og musiker: Jens Hellemann
Scenograf, kostumedesign, videodesign og lysdesign: Ted Pierce
Kodning af video og lys: Yaw Darko
Lyddesign: Lars Gaarde
Dramaturg: Tine Eibye
Korleder: Kari Steen
Kostumier: Anna Juul Holm
Produktionsleder: Karin Ravn Misser
Pr: Bülow Kommunikation
Foto: Morten Fauerby / Montgomery

En særlig tak til forestillings-sponsor: Randers Tandhjulsfabrik.

SIDEAKTIVITETER

I forbindelse med forestillingen bliver der en række aktiviteter både på teatret og andre steder med udgangspunkt i kunstneren Sven Dalsgaard.

Aktiviteter i forbindelse med forestillingen på Randers Teater

 • 19. august og 2. september: Intro-talk og en let anretning (190 kroner) Bookes i forbindelse med billetkøb til forestillingen (19.30)
 • 21. august: gratis bus fra Greena over Auning. Bookes i forbindelse med billetkøb til forestillingen (kl. 16)
 • 28. august gratis bus fra Hammel over Hadsten. Bookes i forbindelse med billetkøb til forestillingen (kl. 16)

Andre aktiviteter

 • Fra 14. aug – 14. nov: Særudstilling på Randers Kunstmuseum:SVEN DALSGAARD – Efterskrift” med udgangspunkt i museets store Sven Dalsgaard-samling. Udstillingen viser Sven Dalsgaards sene værker, fra 1970 til hans død i 1999, -Hans egen efterskrift. Dalsgaard ser tilbage på sin livsrejse og skaber sin egen biografi i olie på lærred og akvarel. Samtidig slås han med sit helbred og dokumenterer denne kamp i sin kunst. Entré 50 kr. Der er fri entré til udstillingen mod forevisning af en billet fra Randers Teater.
 • 14. aug – 18. sep: Udstilling i “Cykelbørsen” med Sven Dalsgaard-værker fra Claus Ørsteds private samling. Åbent hverdage 9 – 18, lørdag 9 – 12. Der er gratis adgang.
 • 15. 17. og 21. aug: Guidet byvandring med fokus på Sven Dalsgaards kunstværker. Bookes på Randers Kunstmuseums hjemmeside
 • 26. aug: Foredrag om Sven Dalsgaards kunst og forestillingen ved dramatiker Jesper Bræstrup Carlsen og Museumsdirektør Lise Jeppesen. Bookes på Randers Kunstmuseums hjemmeside
 • 12. september: Sven Dalsgaard frokost (200 kroner). præsenteres i samarbejde med Randers Kunstmuseum. Vi serverer smørebrød med øl/vand midt i Sven Dalsgaard-udstillingen på Randers Kunstmuseum. Der vil være omvisning med museumsdirektør Lise Jeppesen. Bookes her.

Lidt mere om de medvirkende:

Klaus T. Søndergaard – Uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1996. Han har siden endt uddannelse været fastansat på Odense Teater, men har dog haft enkelte afstikkere til blandt andet Det Kongelige Teater.

På Odense Teater har han medvirket en lang række forestillinger og diverse co-produktioner. Han har spillet med i alt fra store musicalopsætninger over folkekomedier til de store klassikere og ny dansk dramatik. Seneste forestillinger på Odense Teater er ”Blue Jasmine”, Ronja Røverdatter”, ”Frank vender hjem” og ”Bonnie & Clyde”. Han har også spillet med i DR’s dramaserie ”Herrens veje” (2018).

Han blev i 2010 reumertnomineret for bedste mandlige birolle i ”Trold kan tæmmes” på Odense Teater.

Holger Østergaard – Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus teater i 2001. Har haft meget varierede opgaver indenfor både børneteater, revy, musicals, ny dansk dramatik, klassiske tekster samt improteater.

Han har primært arbejdet som freelancer, dog med en treårig periode som en del af ensemblet på Aalborg Teater. Han har spillet med i juleforestillingen ”Miraklet” og vinterkabaretten ”Endelig Fri” på Randers Teater, hvor han også spillede med i samproduktionen ”Surstrømning”.

Noget af det seneste, har han spillet med i, er ”Nether” og ”En plads i solen” på Svalegangen, hvor han også er med i ”Ondskabens ansigt” og skal være med i den kommende Stig Tøfting-forestilling ”No regrets”.

Christina Elisabeth Mørkøre – Uddannet musicalperformer/skuespiller fra Det Danske Musicalakademi 2006 og har en Master i Performance fra Mountview Academy of Theatre Arts, London 2008.

Hun har spillet med i en lang række store musicalopsætninger herhjemme. Blandt andet ”Oliver” på Det Ny Teater, ”Leonora Christina” på Odense Teater, ”Klokkeren fra Notre Dame”, ”Annie”, ”Spillemand på en tagryg” på Fredericia Teater, ”Miss Saigon” og ”Dr Zhivago” på Nørregadeteateret, ”Les Misérables” på Aarhus Teater og ”Into the Woods” i Tivolis Glassal. Hun medvirker desuden i ”Mamma Mia!” og senest i musicalen ”Waitress” på De Ny Teater. Til efteråret skal hun være med i Det Kongelige teaters opsætning af ”Mathilda”.

Hun har desuden haft rollen som Vølven i DR Musikariet vikingekoncert for børn ’Vardlokkur’ og som Hildigunn i DR-serien “Orkesteret”.

Lisbeth Knopper – Skuespiller, dramatiker og instruktør ved Randers Teater. Hun begyndte karrieren i Teatergruppen Mariehønen fra 1988 til 1995. Derefter fem år som freelancer.

Hun har været med fra begyndelsen, da Randers Teater blev stiftet i 2000. Hun har siden været fast ensembleskuespiller og sidder i dag i teatrets bestyrelse som medarbejderrepræsentant. Hun har været med i et utal af forestillinger for både børn, unge og voksne i både store og mindre roller inden for bredt spektrum af genre. Hun har også skrevet og instrueret adskillige børneforestillinger for de mindste. Hun har turneret i både ind- og udland, blandt andet med forestillingen ”Det er ganske vist” om HC Andersen, som har spillet i en række lande.

Jesper Riefensthal – Uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2006. Han har spiller med i mere end 70 produktioner på teatre, film og tv og modtaget flere priser. I 2008 modtog han en Reumert for rollen som teenagepigen Liselotte i stykket ‘Solidaritet’.

Han har blandt andet været ved Odense Teater, Teater Momentum, Baggårdsteatret og Mungo Park Kolding. På Mungo Park Kolding var han fast ensembleskuespiller fra teatrets start, og ud over skuespiller fungerede han også som dramatiker og instruktør på flere forestillinger. Senest har han været på flere store opsætninger på Folketeatret, stationært og på turné.

Han har spillet med i filmene ‘Hvidstensgruppen’ og ‘Kvinden i Buret’ og i tv-serierne ‘Badehotellet’, ‘Klovn’, ‘Ditte & Louise’ og ‘Fred til Lands’.

Jens Hellemann – Uddannet på Rytmisk musikkonservatorium. Han har været en del af en lang række store teaterkoncerter og musicalopsætninger som henholdsvis komponist, arrangør, guitarist og kapelmester. Blandt andet teaterkoncerten ”Mozart” på Betty Nansen Teatret, hvor han kastede sig over at omkomponere musikken fra en af verdenshistoriens største komponister, ligesom han har været en del af store teaterkoncerter som ”Bob Dylan”, ”Beach Boys” og ”Come Together”.

Ved siden af dette har han arbejdet inden for TV og spillet med en lang række store, danske musikprofiler, som Anne Linnet, Loveshop, Danseorkestret, Jimmy Jørgensen, DR’s Bigband og mange flere. Han har også spillet som guitarist på en lang række musicals.