Så er det nu, du skal sende en ansøgning om optagelse til Talentlinjen sæson 21-22!
Fristen for at ansøge er 30. maj
Optagelsesprøverne afholdes 7. og 8. juni 2021

Om talentlinjen

På talentlinjen vil du opleve et meget koncentreret og ambitiøst skuespillertræningsforløb, hvor du bliver præsenteret for forskellige retninger. Holdet arbejder intensivt, fokuseret og dedikeret med skuespillerens mange redskaber, så alle kan opleve glæden ved at udvikle stærke kompetencer inden for skuespillet. Vi oplever ofte, at elever fra talentskolen efterfølgende søger ind på uddannelser, der giver adgang til at arbejde professionelt med scenekunst.
Randers Teater sætter rammen med gode sceneforhold, dygtige undervisere og et personale, der på alle måder ønsker, at det bliver en spændende tid for holdet, som bliver en del af teatret.
Talentlinjens elever er altid velkomne til at udvikle egne teaterprojekter ved siden af den skemalagte undervisning. Hvis der er en sal ledig på teatret, så kan man booke den.

Periode: september 2021 – maj 2022
Alder: 17 – 26 år
Antal elever på holdet: Max 10 elever

Undervisning

En ugentlig prøveaften, tirsdage kl. 18.30 – 22.00. Desuden en weekend-workshop pr. måned (både lørdag og søndag)  og et intensivt opløb til afgangsforestillingen i april/ maj måned.
Holdet ser ca. 10 professionelle teaterforestillinger på Randers Teater i perioden. Billetterne er gratis.
Der er mødepligt på holdet, både til undervisningen og til forestillingerne.

Undervisere

Talentlinjen har i hver sæson en grundlærer, som er professionel skuespiller og arbejder som sådan. Denne underviser instruerer også Talentholdets stort anlagte afgangsforestilling i foråret 2022. En forestilling der produceres i det professionel teatres ramme, med lys, lyd, scenografi, kostumer etc.
I sæsonens weekend workshops har holdet gæstelærere, som kommer fra hele landet. Højt profilerede teaterfolk med forskellige specialer.

Pris

1800 kr. for hele forløbet (går til teaterbilletter og en teatertur til en national/ landsdels scene)
Gebyr betales i to rater af 900 kr.

Optagelsesprøven

For at blive optaget på Talentlinjen skal du til en optagelsesprøve. Ansøgningsskema finder du her på siden.

Inden du melder dig til optagelsesprøven, skal du være afklaret omkring, at det kræver et stort engagement og meget af din tid og opmærksomhed i de ni måneder, forløbet varer. De fleste, der går på talentholdet, er under uddannelse eller har et job ved siden af, men derudover er det vigtigt, at du sætter god tid af til dine måneder med Talentlinjen. Vi forventer at du møder til al undervisning. Ganske enkelt fordi det giver den bedste oplevelse for dig og dine holdkammerater, at I er samlet som et skuespillerensemble under hele forløbet.

Du vil kort efter du har indsendt din tilmelding til optagelsesprøven få en indkaldelse med dit mødetidspunkt på dagen. Du kan i ansøgningen ønske, hvilken dato du helst vil op.

Til prøven møder du to af talentskolens undervisere og talentskolelederen. Her vil vi bede dig præsentere en teatertekst (monolog) af max 4 minutters varighed. Derefter vil der være tid til at lave en improvisation ud fra din tekst og vi runder optagelsesprøven med en snak, hvor du også har mulighed for at stille spørgsmål. Du kan forvente at du er til prøve i sammenlagt 15 minutter.

Vi er på teatret meget opmærksomme på at det skal være en rigtig god oplevelse at komme til optagelsesprøve. Du bliver mødt i teatrets foyer ved ankomst og der er en ledig prøvesal, hvis du vil varme op inden prøven. Hele forløbet foregår i en afslappet stemning og alle der går til optagelsesprøve på Talentlinjen bliver tilbudt en plads på talentskolens Grundhold, hvis de ikke kom på Talentlinjen i denne sæson.

På gensyn på Randers Teaters Talentskole!
Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Tine Eibye på tine@rt.dk eller 22 29 27 57.

Download ansøgningsskema til talentlinjen 21-22